Besøg hos Sticks N’ Sushi på Istedgade

Anmeldelse – Besøg hos Sticks N’ Sushi på Istedgade

Sticks N’ Sushi, Istedgade 62, 1650 KBH V

Martin Møller v. KulturEntreprenørne

Sushi på en frost kold søndag

Som Vesterbro beboer på syvende år, har jeg gennem en årrække besøgt denne klassiker af en Sushi restaurant, både private og ifm. arbejde. Men aldrig i frokost regi, så denne frost kolde søndag eftermiddag lader jeg mig trakterer med min bedre halvdel, med håb om at samme spise oplevelser jeg tidligere har gjort mig her, endnu engang behager mig.

For at være på den sikre side bestilte jeg bord online til 2 pax. via Sticks N’ Sushi’s hjemme. Jeg modtog hele 2 sms reminders, fra denne service, samt en email bekræftelse, hvis jeg inden for dette korte interval, skulle have glemt min aftale søndag kl.15.

Velmodtaget & placeret

Vi blev pænt modtaget af en smilende og yderst serviceminded servitrice, der anviste os et hjørne ved et af de 4 store kvadratiske borde, tæt på køkkenet og med henvisning til at dette var det luneste sted i restauranten, meget betænksomt.

I restauranten befandt sig enkelte selskaber ved 3 af de 4 store borde og stemningen var hyggelig og der klingede klassisk lounge musik fra højtalerne, om man er til dette eller ej, er det åbenbart typisk for Stick N’ Sushi, for det gjorde der også ved mine forrige besøg. Indretningen bærer præg af nordisk enkelthed, med asiatiske toner. Her er helt sikkert hyggeligt og roligt denne søndag eftermiddag, grænsende til søvndyssende.

Stick N’ Sushi Istedgade’s omfangsrige menukort.

Med de få mennesker i vores selskab, sætter jeg straks næsen op efter hurtigt betjening og servering. Hvilket vores servitrice fint lever optil. Vi får menu kortene og går i gang med at se begge de omfangsrige kort igennem. Udbuddet af mulighederne er stort og faktisk så stort at vi, da vores servitrice, kort tid efter henvender sig igen, må starte med at holde os til at bestille drikkevarer. 2 gange friskpresset Juice, i en blanding af appelsin, gulerod, æble & ingefær (kr. 35 pr. stk.), lækker combo, vi begge ser frem til.

En blød & en sprød fornøjelse

Mine øjne falder hurtigt på laksetater, om end valget af forret bliver en tun version af samme formel (kr. 69,-) med gedeost, wasabi tobiko, forårsløg & creme fraiche, samt Ebi hapser (kr. 69,-) af fint opskårede tempura reje, serveret på miso aioli, med chili, koriander, peber & frisk lime.

Tuntataren var desværre noget smagsløs og udviklede sig aldrig til nogen stor oplevelse og helt var uden smag af den lovede gedeost. Men wasabi tobiko, som er bedst kendt som wasabi kaviar, gav en go’ let sprød kontrast til den cremede konsistens af det fint hakkede tun og creme fraichen. Godt vi selv kunne tilfører tataren syre fra den lime vi fik serverede med vores Ebi hapser, det hjalp med det syrlige modspil.

Ebi hapserne var til gengæld en udsøgt lille servering, hvis sprøde tempura dej er af en helt unik karakter, mere sprød og med større luftlommer end jeg endnu før har erfaret mig. Antager dette kommer af en fritering i højere temperatur og endnu kortere tilberedningstid end normalt. Den tilhørende miso aioli var smagfuld og passede perfekt til rejen. Min kæreste og jeg blev hurtigt begge enige om at miso aiolien også ville have gjort sig godt til tataren.

Når øjnene bestemmer

Til hovedret bestilte vi både fra menu kortet hhv. Mandemad (kr. 179,-) & Konkurs (kr. 89,-), samt á la carte i form af Ebi panko roll (kr. 120,-).

Mandemad er en servering af forskellige Sticks / yakitori: kyllingekødbolle, okse med kryddersmør, kyllingebryst med chili dip, teriyaki & forårsløg, misomarineret svinekød & gedeost med bayonne-skinke, samt edemame bønner og en stærk og lun kimchee af kinakål.

Her skal gedeosten med bayonne-skinken fremhæves som en fantastisk stick, der giver en fuldendt fornemmelse af umami fylde og smag. Samt chili dippen til kyllingebrystet, som jeg ville ønske var serveret som sauce a’parte og ikke blot som dip der dækkede kyllingen.

Den ville have gjort meget for de andre sticks der ikke behøver de store kommentarer med på vejen, om end kryddersmørret på oksekødet, gjorde sit til at øge smagsindtrykket for denne stick.

Under præsentationen af Mandemad blev vi anbefalet at spise den lune kimchee mellem vores sticks, lige som man gør med ingefær, når man spiser sushi. Dette var vi begge glade for at blive gjort opmærksomme på, for det havde ganske rigtigt en fin effekt og kimchee’en bør rosen for sin søde og stærke balance og var et godt indslag mellem hver mundfuld.

Edemame bønnerne som jeg har et had / kærlighedsforhold til, faldet desværre igennem denne gang, da vi erfarede at disse ikke var blevet saltet og vi måtte nøjes med syren fra tilhørende citron, der blev dog spist op.

INSIDE-OUT – Sushi vendt på vrangen med indersiden udad.

Vores menu rule Konkurs / Uramaki er en inside-out ruller med stykkerne: cut the crab, slim tuna, mamma mia & smokey roll. Det var sushi ruller vi lod os forfører af fra billederne i menu kortet og de så flottere ud end de smagte.

Den epi panko roll, som vi fandt via a la carte kortet, var endnu engang med den før omtalte sprøde tempura stegte reje og helt sikkert dagens vinder. Serveret denne gang som kaburimaki rulle i 8 stykker og bland andet dækket med fint skårede avokado skiver, fik vi en perfekt kombination af sprødt, blødt og creme’et, kræs for en Kok og min madglade kæreste.

Menuen afsluttet på klassisk vis

Vi sluttede hele seancen af med en cortado (kr.30,-) og Stick N’ Sushi’s Desserttallerken (kr. 85,-) indeholdende en gateau marcel lignende kage blot kaldet Marcel, med syrlig hindbærskum, let krystalliseret vanilje is og créme brulée. Af vane tjekkede jeg, lige efter servering, sukkerkaramellen på créme bruléen og mine bange anelser blev bekræftet, da jeg erfarede den var kold og taget direkte fra køleskabet.

Lige som kagen, der uden tvivl ville have haft godt af blot at have tempereret sig 5 / 10 minutter. Vanilje isen var let krystalliseret, hvilket jeg ikke selv er tilhænger af og hindbærskummen fungerede udelukkende i forening med kagen.

Nå det så er sagt, var créme bruléen meget rig og yderst delikat, deslige var kagen, men den var bare for kold. Men for en pris af kr. 85,- mener jeg det er god value for money at få lov til at smage flere forskellige desserter på en gang.

Lige så godt som altid

Servicen på Stick N’ Sushi var fin, vi følte os velmodtaget og indledningsvis godt behandlet, vores serveringspersonale skiftede løbende og ikke hver tjener var lige opsat på at yde samme varme service. Sticks N’ Sushi på Istedgade er et ganske tjekket sted og hvis det skal arbejde sig op i min anseelse, er det med respekten for de klassiske tjener dyder, så som ikke at spilde når man serverer eller heller op i glassene, at en cortado (hvor dumt det end måtte lyde at bestille spansk, på en Japansk inspireret restaurant) serveres i et lille glas og ikke i en halvfuld kop, automatisk at fortælle om den givne servering og fx tilbyde dessertkortet efter hovedretten, samt i større omfang at anbefale eller guide gæsten, små ting for nogle, vigtigt for andre.

Regningen lød samlet på kr. 711,- en udskrivning højere end jeg plejer på en søndag eftermiddag, men ikke desto mindre ok. For Sticks N’ Sushi har et stort udvalg af muligheder og generelt syntes jeg de opretholder en ganske høj kvalitet og enkelte stående spændende smagsoplevelse. Jeg er endnu ikke gået fra restauranten på Istedgade 62 utilfreds.

Jeg kender godt til den summende stemning Stick N’ Sushi byder på om aftenen og i weekenderne, her er cool og til tider lidt prætentiøst – dog ikke denne gang, det var også en fornøjelse at besøg Stick N’ Sushi på en søndag eftermiddag.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *